+3630 681 7937
    
     MÁV Repülőklub

 

Megközelítés autóval: 

Budapest (Dél) felől az M7-M1 autópályán kifelé haladva, az M1-es autópályára kell eltérni, majd a Törökbálint Budakeszi leágazásnál (ez az első) kell lehajtani. A lehajtó végén balra kell fordulni, majd a lámpás kereszteződésen egyenesen áthajtani. A parkolóba a hangárok előtt kell behajtani jobbra. (hangárok mögötti terület a parkoló)

Budakeszi (Észak) felől érkezve a repülőteret az út baloldalán fogjuk megpillantani. Tovább kell hajtani és a buszmegálló után kb. 100 méterrel balra kell fordulni, a nagy hangárok mögé. 

A két buszmegálló közötti behajtónál TILOS a parkolás!

Megközelítés tömegközlekedéssel: 

Széll Kálmán Térről (Moszkva tér) a 22-es vagy a 22A busszal a végállomásig kell utazni. A 22A busz sűrűbben jár a végállomása Budakeszi fő utcáján van, (Dózsa György Tér) egyszerűbb az átszállás a repülőtér felé tartó volánbuszra. Gyalog nagyjából 25 perces séta.
A 22-es busz végállomása a Tesco-Parkcenter, a volánbuszra itt is át lehet szállni, a repülőtér azonban innen 10-15 perces sétával is elérhető.
A 22-es, 22A busz menetrendjéről bővebb információ itt, a volánbuszéról (779) pedig itt található.

Kerékpárút: 

A Tesco-Parkcentertől az úttesttől független kerékpárút vezet a repülőtérre, így a repülőtér kerékpárral is biztonságosan megközelíthető.
A gyalogosan érkezőknek is javasoljuk, hogy a kerékpárút mentén sétáljanak. Figyelem, a kerékpárút Tesco-Parkcenter felőli nagyjából 500m-es szakasza még építés alatt áll, ezen a részen kijárt földúton lehet közlekedni.

 

Közlekedés a repülőtér területén

A repülőtéren szükséges néhány szabály betartása a látogatók és a repülő üzem biztonsága érdekében:

  • járó hajtóművű gépet megközelíteni szigorúan tilos, és mindig úgy kell helyezkedni, hogy ne akadályozzuk a járművek mozgását
  • a repülőgépek nem csak a pályán, hanem pálya és hangárok, állóhelyek közt is gurulhatnak, itt is figyelemmel közlekedjünk
  • a pályára belépni, azt keresztezni szigorúan tilos és életveszélyes! A repülőgépek gyorsan mozognak, a vitorlázógépeket (a motorhang hiánya miatt) ráadásul fokozottan nehéz észrevenni, ezért a starthelyeket mindig a pálya elkerülésével közelítsük meg. 
  • a pálya megkerülésekor is figyeljünk a gépekre, ha leszálló repülőt látunk, várjuk meg a leszállást, csak utána menjünk át a másik oldalra
  • széliránytól függően a starthelyek lehetnek a repülőtér másik oldalán is, ilyenkor a piros körrel jelölt helyeken állnak az aggregátorok. (teherautók) Javasolt a távoli starthelyeket ilyenkor az aggregátoroktól a kötél-visszahúzó autóval megközelíteni, az aggregátorok kezelője segít ebben. Gyalogosan fokozott körültekintéssel, a pálya (munkaterület - halványan jelölt rész) szélén, a szegélyjeleken (fehér jelzések a fűben) kívül lehet lesétálni.
  • a repülésvezető és az üzemben résztvevők kéréseit, utasításait tartsuk be, ezek a látogatók és a repülések biztonságát segítik