+3630 681 7937
    
     MÁV Repülőklub

 

A repülőtér a kezdetekkor, 1929-től a Kútvölgyben működött, innen ered a repülőtér neve is. A Szekrényes hegyen a mai napig látható a katapult, ahonnan a repülőgépeket még gumikötéllel indították, illetve völgyben az egyik hangár maradványa. Később új hangárokat létesítettek, és felépült a HMNRA (Horthy Miklós Nemzeti Repülő Alap) Pilóta Otthon, mely máig áll, ám már nem a repülő egyesületek tulajdona. 1959-től a repülőtér a mai helyén működik. Az évek során a repülőklubok tagjai társadalmi munkában építették meg a jelenlegi klubházakat, hangárokat.

A repülőteret továbbra is az egyesületek tagjai fejlesztik és tartják karban, ennek eredménye egy jól működő repülőtér, rendezett környezettel, mely nem csak pilótáknak, hanem látogatóik számára is kellemes élményt nyújt. Autóval, tömegközlekedéssel, biciklivel vagy akár gyalog is (Budakeszi felől) könnyen megközelíthető, autóval érkező vendégeink számára tágas parkoló áll rendelkezésre.

A repülőtéren lehetőség nyílik - elsősorban hétvégén, és ünnepnapokon - a repülés kipróbálására vitorlázó és motoros repülőgépekkel. A repülőtér fölött akár 1000 m magasra is fel lehet emelkedni, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Budapestre, Budakeszire, és a környező területekre. A repülés mellett, a repülőtér és környéke a hatalmas zöld terület miatt alkalmas túrázásra, biciklizésre és egyéb szabadidős tevékenységekhez. 

Minden évben sok motoros és vitorlázórepülő növendék kezdi repülős "pályafutását" a Farkashegyi Repülőtéren. Közülük manapság már sokan tapasztalt oktatók, légitársaságok pilótái, vagy akár vadászpilóták. Egyesek a verseny repülésben, mások az oldtimer hagyományok ápolásában találják meg céljaikat, így elmondható hogy a repülőtéren nagyon sokféle ember és sokféle repülő eszköz ismerhető meg. 

Várjuk szeretettel repülőterünkön!